Sie sind vermutlich noch nicht im Forum angemeldet - Klicken Sie hier um sich kostenlos anzumelden  
Sie können sich hier anmelden
Dieses Thema hat 33 Antworten
und wurde 734 mal aufgerufen
 Transcendentni forum
Seiten 1 | 2 | 3
FTH ( Gast )
29.12.2004 22:59
#31 RE:NDE i Vina ... Antworten

Po Castanedi, koji ima shvatanja dosta slicna budistickim, dusi se neposredno prije smrti ukazuje praiskonska svjetlost = izvor i usce svega. Ako je covjek zivio na ispravan nacin, njegova dusa ce imati "energije" dovoljno da se ne plasi te svjetlosti i da udje u nju. Ako ne - njegova ce dusa ostati u nekakvom prostoru gdje lutaju duse koje ce se morat ponovno reinkarnirat - za kaznu sto covjek nije vodio dosljedan zivot. S tim sto se mogu reinkarnirat u bilo sto, ne samo u covjeka. Moze i glista...drvo.... Meni je ovo shvatanje blisko samo zbog toga sto ne predvidja poslije smrti raj i pakao. Pakao je ovaj svijet i ako ne zasluzujes da udjes u svjetlost, moras se ponovo reinkarnirati i postati ponovo dijelom ovog (loseg) svijeta. Ako si, pak, zivio na cist nacin i prikupio dovoljno energije, ides u izvor svega i neces se ponovo morat vracat. Svidja mi se sto je ovaj svijet okarakteriziran paklom. Tako i djeluje, kad vidis sve ratove i sta nose....

brella Offline

29.12.2004 23:10
#32 RE:NDE i Vina ... Antworten

Slazem se sa shvatanjem da je ovaj zivot jedna vrsta pakla, nije uzalud nazvan "dolina suza".

Mislim da su druge dimenzije postojanja nesto kao i razliciti valovi (radio, infra, itd), ovisni o brzini kretanja. Kad se pomocu meditacije ili posebnih stimulativa (kao onaj meskalito kod kastanede) izostri prijemnik na neku frekvenciju, onda smo u stanju i komunicirati na toj frekvenciji. Zato neki ljudi (medijumi) kontaktiraju sa svijetom umrlih putem spiritistickih seansi.

FTH Offline

30.12.2004 09:20
#33 RE:NDE i Vina ... Antworten

Breki, poslao sam ti odgovor na onaj "engleski" forum. To da vidim kako on fukcionira. Inace predlazem da ostanemo na ovom, da ne bismo pola komentara slali tamo, a pola ovamo, a, sta kazes?

brella Offline

30.12.2004 09:30
#34 RE:NDE i Vina ... Antworten

Ej FTH, ja cu zatvoriti ovaj forum, najvaznije poruke sam preselio, pa se vidimo tamo

Seiten 1 | 2 | 3
 Sprung  
Xobor Erstelle ein eigenes Forum mit Xobor
Datenschutz